Typography

Steeds meer terrassen in Haarlem plasticvrij! - 023 Haarlem Economie & Duurzaamheid - In 2019 startte Haarlem met een ‘Koplopergroep Circulaire Restaurants’. Deze groep bestaat uit ruim 20 restaurants die actie ondernemen om hun bedrijfsvoering meer circulair te maken. Bijvoorbeeld op het gebied van het verminderen van plastic.

‘Plastic vrij’
Wegwergplastic is lichtgewicht en waait gemakkelijk weg. Door plastic te weren van het terras leveren horecazaken een belangrijke bijdrage aan de vermindering van de hoeveelheid zwerfafval. ’Plasticvrij Terras’ is een landelijke beweging waar alle horecazaken met een terras zich bij aan kunnen sluiten. Wanneer al het wegwerpplastic van het terras is geweerd, hangt er een verklaring in de horecazaak. Bas Veldhoven, eigenaar restaurant New Vegas: “In alles wat wij binnen ons restaurant doen, kijken we naar de impact die wij op het klimaat hebben. Daarom serveren wij alleen maar vegan gerechten. Het is voor ons dan ook logisch om met het initiatief Plasticvrij Terras mee te doen!”  

Ook een plasticvrij terras?
Meerdere restaurants van de Koplopergroep Circulaire Restaurants hebben zich aangesloten bij dit landelijke initiatief. Heeft u een horecazaak en wilt u ook mee doen? Meldt u zich dan aan via plasticvrijterras.com.

Bron: Gemeente Haarlem

Economie & Duurzaamheid

Economie & Duurzaamheid

05 december 2021

Categorie Economie & Duurzaamheid op NLMagazine

coolblue

Greenchoice

Yarden