Typography

023 Heemstede – Maatschappij/Politiek/IT/Cyber - Om de strijd aan te gaan met cybercriminaliteit is de gemeente Heemstede op zoek naar Junior Cyber Agents: kinderen tussen de 8 en 12 jaar die door het spelen van HackShield leren hoe ze zichzelf en hun omgeving wapenen tegen online gevaren.

Cybercriminelen kunnen op allerlei manieren een online systeem binnendringen om daar vervolgens hun slag te slaan. Ze weten ontzettend veel van de digitale wereld, vaak meer dan wij. Dat maakt het ook zo lastig om cybercriminaliteit aan te pakken. Via HackShield zorgen we ervoor dat iedereen meer leert over de digitale wereld, zodat we de online boeven te slim af zijn. Daar hebben we de hulp van Junior Cyber Agents bij nodig.


Word Cyber Agent
Denk jij kwaadaardige hackers te kunnen opsporen? Of weet je ze te slim af te zijn? Ontdek het door de spannende HackShield game te spelen. Tijdens het spelen leer je alles over hacken, datalekken en andere online gevaren. HackShield maakt van jou een Cyber Agent die straks al deze gevaren herkent. Daarmee kun je ook anderen waarschuwen en zorgen we samen voor een veilige digitale wereld.


Huldiging
De beste Cyber Agents uit Heemstede worden in april gehuldigd op het gemeentehuis. Gemeente Heemstede ziet hen namelijk als de helden van de toekomst (lees hiereen voorbeeld van zo’n huldiging door een wijkagent). Ook Heerhugowaard, Haarlem, Koggenland, Den Helder, Heemstede, Langedijk en Alkmaar zijn op zoek naar Junior Cyber Agents. HackShield organiseert in mei een evenement met een speciaal programma waarvoor alle Cyber Agents van bovenstaande gemeenten worden uitgenodigd. Daarnaast maken ze ook nog eens kans op een interne training bij het Openbaar Ministerie.


Kom in actie!
Help jij ons om de online boeven te pakken? Speel nu mee! Je kunt HackShield online spelen op www.joinhackshield.nlof download de game in de App store.


Achtergrondinformatie
Ruim 1,2 miljoen mensen is wel eens slachtoffer geweest van digitale criminaliteit. Vooral jongeren werden de dupe van cybercrime, blijkt uit cijfers van het CBS. Zeven gemeenten in de provincie Noord-Holland gaan dit groeiende probleem aanpakken en samen met HackShield kinderen leren hoe ze zich weerbaarder kunnen maken tegen digitale criminaliteit.


Cyberpesten, phishing en hacks
HackShield Future Cyber Heroesmaakt kinderen via een game bewust van online veiligheid. Kinderen tussen de 8 en 12 jaar oud worden Cyber Agents die niet alleen zichzelf, maar ook hun omgeving beschermen tegen online gevaar. Via een basistraining leren ze hoe ze bedreigingen als phishing, spam, cyberpesten en hacks kunnen herkennen en voorkomen. Als de jonge spelers deze training hebben gevolgd, mogen ze zichzelf Cyber Agent noemen.


Noord-Holland strijdt tegen cybercrime\
Om een cyberveilige generatie te creëren, gaan de gemeenten Haarlem, Heerhugowaard, Koggenland, Den Helder, Heemstede, Langedijk en Alkmaar als eerste regio’s in Nederland met project HackShield aan de slag. De gemeenten roepen inwoners tussen 8 en 12 jaar op om HackShield te spelen. De beste spelers worden uitgeroepen tot Cyber Agent van de gemeente. Na een officiële huldiging door de burgemeester helpen zij hun gemeente zo veilig mogelijk te houden online.


Serious game
Het programma van de gemeenten in Noord-Holland is de eerste in een serie van nieuwe samenwerkingen van HackShield in Nederland. Na de lancering is Hackshield

uitgegroeid tot een serious game met tientallen nieuwe levels, spannende verhalende videocontent en een groeiende community.

Tim Murck, een van de initiatiefnemers van HackShield: “Cybercriminaliteit is een groeiend probleem voor de samenleving. We moeten kinderen echter niet als potentieel slachtoffer zien maar hun digitale behendigheid juist gebruiken om de oudere generatie te helpen en een positieve beweging te creëren. Een soort digitale scouting. Vroeger hielpen scouts een oma met oversteken, nu leren jonge cyberagenten oma een phishingmail herkennen.”

Wilt u mer informatie? Raadpleeg dan www.joinhackshield.nl.

Politiek & Maatschappij Wenschap & Techniek

Trombose

coolblue

Greenchoice

Aanbevolen artikelen