Typography

023 Heemstede Politiek/Maatschappij/Lifestyle - De bestaande landelijke en aanvullende lokale maatregelen om ondernemers in Heemstede te ondersteunen tijdens corona, zijn uitgebreid. Het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Heemstede heeft besloten dat ondernemers met een terras vanaf 1 juni geen extra precariobelasting betalen voor de uitbreiding van het terras.

Daarnaast betalen zij voor de maanden maart, april, mei en juni helemaal geen precariobelasting.

Vanaf 1 juni zijn de terrassen onder voorwaarden weer open. Er zijn afspraken gemaakt tussen ondernemers en gemeente over het gebruik van de openbare ruimte. Zo mogen ondernemers terrassen uitbreiden om het verlies aan inkomsten door de coronacrisis te compenseren. Het extra gebruik van gemeentegrond wordt niet belast. Het college heeft ook besloten om met terugwerkende kracht geen precariobelasting te heffen voor de periode dat horecagelegenheden en terrassen vanwege coronamaatregelen gesloten waren.

Met deze twee regelingen komt de gemeente tegemoet aan de wensen van de winkeliersvereniging en Koninklijke Horeca Nederland. De maatregelen zijn een aanvulling op de bestaande landelijke en lokale maatregelen voor zzp’ers, stichtingen en verenigingen, zoals uitstel betaling gemeentelijke belastingen en huur.


Wilt u meer weten?
Specifieke informatie over alle maatregelen rondom de coronacrisis voor ondernemers en zelfstandigen en voor stichtingen en verenigingen zijn beschikbaar op www.heemstede.nl/corona.

Politiek & Maatschappij Wenschap & Techniek

Trombose

coolblue

Greenchoice