Typography

023 Heemstede Maatschappij - Inwoners met een laag inkomen kunnen vóór 1 januari 2021 eenmalig een kledingcadeaukaart voor hun kind(eren) aanvragen bij de gemeente. De kaart heeft een waarde van 100 euro en is bedoeld voor kinderen tot 18 jaar.

De kaart is in te wisselen bij meer dan 10.000 (online) winkels in heel Nederland en is twee jaar geldig.

Vergoeding uit het Kindpakket

De kledingcadeaukaart is een aanvulling op het Kindpakket. Via regelingen in het Kindpakket kunnen ouders een vergoeding krijgen voor bijvoorbeeld de sportclub, een laptop of schoolkosten. De kledingcadeaukaart is een eenmalige actie. In 2021 bekijkt de gemeente opnieuw of er financiële middelen zijn voor deze regeling.

Aanvragen kaart

Inwoners van de gemeente Heemstede die een uitkering ontvangen (via IASZ) hoeven niets te doen. Zij krijgen automatisch bericht over de kledingcadeaukaart. Inwoners die geen uitkering krijgen, maar wel een laag inkomen hebben, kunnen de kaart aanvragen via www.iasz.nl/hulp-bij-laag-inkomen/kledingcadeaukaart.

Richtlijn laag inkomen

Er zijn richtlijnen voor een laag inkomen. Voor een alleenstaande ouder is dit ongeveer €1.308 netto per maand zonder vakantiegeld. Voor gehuwden of samenwonenden is dit €1.868 netto per maand zonder vakantiegeld.

Bereken uw recht

Er bestaan veel andere regelingen voor inwoners met een laag inkomen. Inwoners kunnen anoniem hun rechten berekenen op www.iasz.nl/berekenuwrecht.

Politiek & Maatschappij Wenschap & Techniek

Trombose

coolblue

Greenchoice

Aanbevolen artikelen