Typography

023 Heemstede Maatschappij en samenleving - De gemeente Heemstede organiseert op 22 juni van 19.30- 22.00 uur een bijeenkomst ‘Samen maken we Heemstede’ in College Hageveld. We gaan op zoek  naar nieuwe manieren waarop inwoners en gemeente  beter samen kunnen optrekken. Inwoners weten immers als geen ander wat belangrijk is voor hun leefomgeving én voor Heemstede.

Op het programma staat o.a. een kennismaking met het fenomeen ‘Burgerberaad’, een methode waarbij een groep gelote inwoners op basis van uitgebreide informatie en overleg aanbevelingen doet over beleid of complexe onderwerpen.

Burgemeester Astrid Nienhuis; “Een burgerberaad is een mooi middel om juist bij ingewikkelde onderwerpen met verschillende belangen- tot gedragen besluitvorming te komen. We gaan op deze avond experimenteren met het fenomeen burgerberaad. Ik ben benieuwd voor welke onderwerpen inwoners dit instrument geschikt vinden.”

Tijdens de bijeenkomst op 22 juni is er ook een interactieve markt waar de gemeente in gesprek gaat met inwoners over o.a. samen besturen, samen aan de slag in de buurt, verbetering van  communicatie en nieuwe ideeën over het verder versterken van de lokale democratie.

Vorig jaar startte de gemeente met een Quick Scan Lokale Democratie. Daarop volgde twee bijeenkomsten met inwoners waarbij zij werden gevraagd wat goed ging in Heemstede en wat beter kon. Tijdens de bijeenkomst op 22 juni blikken we terug op de resultaten van de verbeteragenda die met inwoners werd opgesteld en welke stappen er nog gezet moeten worden.

Inwoners en hun buren, familie en vrienden uit Heemstede zijn van harte uitgenodigd om mee te doen. Ook hebben we inwoners door middel van loting persoonlijk uitgenodigd om aanwezig te zijn. Kennis of ervaring is niet nodig om mee te kunnen doen. Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van naam en adres.

Politiek & Maatschappij Wenschap & Techniek

Trombose

coolblue

Greenchoice