Typography

023 Heemstede Politiek - Begin 2024 loopt het burgemeesterschap van Astrid Nienhuis als burgemeester van de gemeente Heemstede na al weer een van zes jaar af. Volgens de gebruikelijke procedure heeft de Commissaris van de Koning haar de vraag voorgelegd of zij beschikbaar is voor herbenoeming.

Haar antwoord in een bericht aan de gemeenteraad is overduidelijk. “Burgemeester van Heemstede is een prachtig ambt in een van de mooiste gemeenten van Nederland. Iedere dag opnieuw geef ik hier in de contacten met inwoners, ondernemers, verenigingen, het gemeentebestuur en de ambtelijke organisatie met groot plezier invulling aan. Toch heb ik de Commissaris laten weten dat ik niet beschikbaar ben voor een nieuwe termijn.’

Duidelijke taal
Astrid Nienhuis meldt ‘dat zij een grote passie heeft voor de ontwikkeling van de samenleving, zowel op menselijk vlak als inhoudelijk’. Immers, als advocaat, officier van justitie en nu als burgemeester heeft zij in de breedte veel kennis en kunde opgedaan.
“Dit is het moment in mijn loopbaan dat ik de ruimte neem om aan iets nieuws te beginnen. Als ik mij beschikbaar zou stellen voor een tweede termijn, vind ik dat dit voor de volledige termijn moet zijn. En het eerlijke antwoord is dat ik niet weet of ik die belofte kan waar maken”.

Vanuit een grote diversiteit aan opgedane ervaring is het haar wens om zich in de toekomst met passie en deskundigheid in te blijven zetten voor mensen en de samenleving in zijn geheel, in een andere context in of buiten het openbaar bestuur.

Over de komende periode geeft Nienhuis aan: “Ik zal het burgemeesterschap van Heemstede met alle plezier en volle inzet blijven uitoefenen totdat een nieuwe burgemeester door de Kroon is benoemd. Daar kunt u op rekenen”.

Politiek & Maatschappij Wenschap & Techniek

Trombose

coolblue

Greenchoice