Typography

023 Haarlem en wijde omgeving, Maatschappij - Klimaatverandering, opwarming, duurzaamheid: onderwerpen die niet weg te denken zijn uit het nieuws. Zuinig zijn met materialen en de natuur is nodig om het voor onze kinderen en generaties daarna nog een beetje leefbaar te houden. Voelen de bewoners van Schalkwijk zich hierbij betrokken?

Woensdag 29 november kan iedereen hierover meepraten met de wethouder, raadsleden, en organisaties. Waar het met name om gaat is hoe we met z’n allen positieve veranderingen en een duurzame toekomst voor Schalkwijk kunnen creëren.

Aanvang De Pletterij, woensdag 29 november 20 uur, toegang gratis, locatie: Grote Ringvaart, Floris van Adrichemlaan 98, Haarlem.

Jonge mensen in de knel
De meerderheid van jonge mensen tussen de 12 en 25 jaar heeft psychische klachten, gevoelens van eenzaamheid en zelfs gedachten aan zelfdoding, zo blijkt uit onderzoek over de afgelopen twee jaar. Een alarmerende stijging ten opzichte van de jaren daarvoor. Donderdagavond 30 november is in de Pletterij een discussie over deze zorgwekkende zaak. Gasten zijn Amber Berlijn, Mark van Dijk, Kristien Rüschen en Menzo Schrik. Iedereen is van harte uitgenodigd om mee te denken en praten.

Amber Berlijn onderzoekt de mentale gezondheid van middelbare scholieren en jongvolwassenen bij GGD Kennemerland. Mark van Dijk deed onderzoek naar de veerkracht van jongeren. Kristien Rüschen werkt bij Buurts binnen Jong Haarlem. Ook Menzo Schrik werkt als jongerenwerker voor Buurts en runt onder andere Flinty’s. Moderator is Floor Spieksma.

Aanvang: De Pletterij, Donderdag 30 november, 20 uur, toegang 3 euro, met HaarlemPas en onder de 5 jaar 1,50. Het debat is ook te volgen via het Youtube-kanaal van de Pletterij.

Politiek & Maatschappij Wenschap & Techniek

Trombose

coolblue

Greenchoice