Typography

023 Heemstede, Lokale politiek - Vanavond is Falgun Binnendijk officieel geïnstalleerd als nieuwe burgemeester van Heemstede. Dit vond plaats tijdens een buitengewone raadsvergadering in het raadhuis van Heemstede.

Arthur van Dijk, commissaris van de Koning in de provincie Noord-Holland, beëdigde in het bijzijn van familie, vrienden, inwoners en andere belangstellenden.

Na het officieel openen van de openbare buitengewone raadsvergadering nam de commissaris van de Koning, Arthur van Dijk, het woord. Hij sprak de heer Binnendijk toe en ging over tot de beëdiging.

‘De heer Binnendijk heeft zichzelf laten zien als een bestuurder met veel aandacht voor mensen die wel eens vergeten worden. Als burgemeester van Heemstede kan hij veel betekenen. Een burgermeester is iemand die op moeilijke momenten troost kan bieden. Op mooie momenten iets extra feestelijks kan betekenen’, aldus de commissaris.

De voorzitter van de vertrouwenscommissie, de heer Wulfers, heette de burgemeester welkom. Ook spraken locoburgemeester wethouder Eveline Stam en David Moolenburgh, burgemeester van Zandvoort, de heer Binnendijk toe waarna werd overgegaan tot de overdracht van de ambtsketen en de voorzittershamer aan de heer Binnendijk.

De heer Binnendijk nam als laatste het woord en gaf aan het een grote eer te vinden en heeft veel zin om aan de slag te gaan. ‘Ik wil een burgemeester zijn voor alle Heemstedenaren. De komende tijd staat voor mij vooral in het teken van kennismaken. Met inwoners, ondernemers, verenigingen, scholen etc. Ik zal goed naar hen luisteren en de verbinding opzoeken. Ik kijk ernaar uit om aan de slag te gaan.’

Politiek & Maatschappij Wenschap & Techniek

Trombose

coolblue

Greenchoice