Typography

023 Haarlem en omgeving, literatuur - Als arm gezin wonen en opgroeien tussen de villa’s in Wassenaar. Marjolein Moorman schreef er een boek over: Rood in Wassenaar. Momenteel is zij wethouder in Amsterdam.

Zij vertelt over haar jeugd in het programma ‘Met het boek op tafel’, vrijdag 31 mei in de Pletterij. Daarin ontvangt Marcel Duyvestijn spraakmakende gasten die vertellen over welk boek hem of haar heeft geïnspireerd. In deze editie: Politiek en boeken.

Naast Marjolein Moorman zijn ook Michiel Zonneveld, Jolijn Baidenmann en Miryem Cimen te gast. Zonneveld schreef een boek over het legendarische Plan van de Arbeid uit 1935, dat volgens hem dringend aan een update toe is. In onze eigen tijd knarst en kraakt dat economische systeem opnieuw. Hij heeft zich laten inspireren door gesprekken met economen, filosofen, ondernemers en anderen die vinden dat het noodzakelijk is om het kapitalisme aan nieuwe regels en richtlijnen te onderwerpen. Jolijn Baidenmann is kandidaat Europarlementariër voor GroenLinks/PvdA en Miryem Cimen brengt een column.

Meer informatie

Pletterij debat en cultuur, Lange Herenvest 122, 2011 BX Haarlem;
Vrijdag 31 mei;
Aanvang 20 uur;
Toegang € 7,50 met HaarlemPas en onder de 25 jaar € 5,00;
www.pletterij.nl

Politiek & Maatschappij Wenschap & Techniek

Trombose

coolblue

Greenchoice