Typography

023Haarlem Sport - Kickboksschool Fightclub in Haarlem-Oost was woensdagmiddag 2 oktober het decor voor een bijeenkomst voor jongeren over werk vanwege de Week van het Werk. De organisatie was in handen van de Fightclub en het Werkgevers Service Punt (WSP) Zuid-Kennemerland en IJmond. Als verrassing lieten de freestyle-voetballer Soufiane Touzani én de Nederlands en wereldkampioenen kickboksen Ismael Londt en Achmed Salem hun kunsten zien.

De bijeenkomst was gericht op jongeren zonder startkwalificatie. Fightclub Haarlem is voor veel jongeren uit Schalkwijk en Parkwijk een ‘tweede thuis’ en daarmee een geschikte locatie om ze in contact te brengen met werkgevers. Eigenaar en trainer Jamal: ‘Door de werkgevers hier uit te nodigen helpen we de jongeren de eerste stap te zetten.’

Discipline en weerbaarheid
Floor Roduner, wethouder Sociale Zaken van de gemeente Haarlem opende de bijeenkomst. Roduner liet weten dat er warme banden zijn tussen Fightclub Haarlem en de gemeente en dat sport een uitstekend middel is om vaardigheden zoals discipline, weerbaarheid en respect te trainen. Vaardigheden die ook in de rest van het leven, zoals op het werk, goed van pas komen.

 

Bedrijven en organisaties
Behalve werkgevers zoals Manpower, Topstad, Van Vliet Flowergroup, de NS en HaproTech uitzendbureau waren ook de gemeente Haarlem, Leren & Werken Haarlem, het Leerplein en Perspectief Leerwerkbedrijven aanwezig. Onder leiding van Mimoun Ouled Radi van Streetcornerwork presenteerden een aantal van hen zich - op sokken - in de trainingsruimte aan de jongeren. Mimoun stelde de presentatoren vragen die jongeren uit zichzelf niet snel stellen maar die wel belangrijk voor ze zijn zoals: Heb ik een startkwalificatie nodig? En krijg ik betaald tijdens een leerwerktraject?  

Demo kickboksen
Tussen de presentaties door gaven Ismael Londt en Achmed Salem in de ring een sportieve demonstratie van een wedstrijd kickboksen. Zij zijn Nederlands en wereldkampioen kickboksen, in respectievelijk de zwaargewicht- en jeugdklasse. Daarnaast konden de bezoekers genieten van een hapje en een drankje verzorgd door leerlingen van Perspectief leerwerkbedrijven.

Mystery guest
Als verrassing liet ‘mystery guest’ Soufiane Touzani zien waarom hij als freestyle-voetballer op Instagram een miljoen volgers heeft. Onder luid gejuich van jongeren én werkgevers speelde hij in de ring een potje voetbal met zijn jeugdvriend Ismael Londt en mochten de bezoekers met hem poorten (bal tussen de benen schieten van je tegenstander).
Voor jongeren die zich aan het oriënteren zijn op werk en/of opleiding, misschien in combinatie met sport, en meer informatie willen? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Bijgaande foto is bij dit nieuwsbericht rechtenvrij te gebruiken. Suggestie voor het fotobijschrift:
“Freestyle-voetballer Soufiane Touzani ‘mystery guest’ bij jongeren bijeenkomst (foto: Judith Cappon).”

Meer algemene informatie over WSP Zuid-Kennemerland en IJmond is te vinden op de website www.wspzkij.nl

Sport & Gezondheid/Hobby & Lifestyle

Sport Vrije tijd Lifestyle Gezondheid

30 september 2020

Categorieën Sport Vrije tijd Lifestyle Gezondheid op NLmagazine
 • Corona en hydroxychloroquine

  NLMagazine Lifestyle & Gezondheid - Huisarts Rob Elens claimt dat hij

  ...
 • SOUL food

  Zo voed je je lichaam optimaal - NLMagazine Lifestyle & Gezondheid -

  ...
 • Ziek van angst

  door Claire van den Berg - NLMagazine Lifestyle & Gezondheid - Alle

  ...

Vitamines & Supplementen & Gewicht

Trombose

D Reizen

Drogisterij

Aanbevolen artikelen