Typography

Auteur:Carla van den Puttelaar, hoofdredacteur Vakblad Kleur en Stijl

023 Haarlem Lifestyle - Via een vriendin (54) die er in mijn ogen waanzinnig uitziet, hoor ik voor het eerst van cosmetische acupunctuur. Daar wil ik natuurlijk alles van weten want als je zonder cosmetische chirurgie of Botox zo’n een frisse look kunt creëren spreekt dat ook mij aan! In het kader van het thema van deze editie past dit onderwerp hier prima bij. Ik besluit met Olivia Olivier van Vlietzorg en een afspraak te maken.

Fonkelende uitstraling en mimiek behouden
Als ik google op ‘cosmetische acupunctuur’ zie ik meerdere aanbieders van deze therapie en ontdek dat dit al bestaat. Niets nieuws dus onder de zon dacht ik. Maar… bij Vlietzorg in Haarlem waarbij arts en acupuncturist Olivia Olivier is aangesloten, doen ze meer en heet de behandeling ‘Natuurlijke Cosmetische Therapie’ (NCT). Het grote verschil is dat Olivia samen met haar team, chiropractor Marie-Louise Stassen en haptotherapeut Helen Gerritsen, een totaalbehandeling geeft gericht op ontspanning van de spieren, een goede doorbloeding en hydratie van de huid en verzachting van de rimpels. “Rimpels laten verdwijnen kan alleen met Botox of Fillers en dat is niet wat wij voor ogen hebben met onze behandeling”, zegt Olivia met klem. “Onze inzet is: met de leeftijd die je hebt er stralend uit zien en je mimiek behouden.”

Combinatie drie therapieën
Bij Marie-Louise start de behandeling. Als chiropractor kijkt zij hoe de grote spiergroepen reageren en zorgt zij ervoor dat de doorbloeding van het bovenlichaam, nek, schouders en hoofd wordt gestimuleerd. Eventuele blokkades worden opgeheven en dragen bij aan een goede energetische doorstroming. Al tijdens haar opleiding als Master of Traditional Chinese Medicine werd het Olivia duidelijk dat juist deze doorbloeding van belang is om ook de doorbloeding van het gezicht te verbeteren. Na de behandeling van Marie-Louise start fase twee: het zetten van acupunctuurnaaldjes waardoor de doorbloeding, de aanmaak van collageen en de energiestroom worden geactiveerd. Alvorens Olivia de naaldjes zet, wordt de huid nog met een speciaal steentje bewerkt die de aanmaak van het collageen stimuleert en zorgt een olie voor geleiding en desinfectie. De naaldjes blijven ongeveer 30 minuten in de huid waarna met een jadesteen de huid wordt verkoeld. In Azië is jade de steen die symbool staat voor schoonheid. Na de acupunctuurbehandeling zorgt de behandeling van Helen voor een totale ontspanning van het lichaam zodat er een serene rust ontstaat.

 
Frequentie behandeling
De frequentie en het resultaat zijn uiteraard afhankelijk van hoe de huidconditie is bij aanvang van de behandeling, net als levenspatroon en huidtype. Advies is eens per zes weken de therapie te ondergaan gedurende een halfjaar. Daarna kun je de huid onderhouden door een- of tweemaal per jaar NCT toe te passen. Als Olivia mij aanbiedt de behandeling te ondergaan, is er niet veel overredingskracht meer nodig. En eerlijk, ik ben aangenaam verrast: mijn huid oogt frisser, stralender, mijn rimpels zijn verzacht en de wallen onder mijn ogen zijn in een klap geslonken.

Wilt u meer informatie?

  • Behandeling alleen volgens afspraak en na een gratis consult
  • Tijdsduur behandeling: gemiddeld 2 uur
  • Informatie 023-3035166
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • vlietzorg.nl

Sport & Gezondheid/Hobby & Lifestyle

Geen feed gevonden

Trombose

D Reizen

Drogisterij