Typography

023 Haarlem Sport - Het zijn legendarische voetbalwedstrijden die elk jaar ter ere van het nieuwe jaar op de eerste zaterdag van januari worden gespeeld tussen de ‘oude leeuwen’, de oud-internationals van het Nederlands elftal en een selectie van het 2eelftal van HFC. Vorig jaar, januari 2019, werd er voor de eerste keer ook de Nieuwjaars wedstrijd gehouden tussen de oud-leeuwinnen van het Nederlands elftal en een selectie van dames uit het eerste elftal van HFC, aangevuld met enige in de regio bij andere clubs sterk spelende voetbalsters. Ook dit jaar trokken de dames veel publiek met de wedstrijd die door de dames van HFC met 3 tegen 2 werd gewonnen. Altijd volle bak, altijd een hartstikke leuk kijkspel, een schitterend evenement met onvergetelijke namen die in het verleden de beide Oranje-elftallen op alle mogelijke manieren lieten schitteren en geschiedenis schreven.

Legendarisch, en een voor het grote publiek ook zeker interessant fenomeen, zijn echter ook de wedstrijden die voorafgaand aan dit dames- en herenspektakel worden gespeeld tussen de jeugdselectieteams van de O-13 (onder 13 jaar) van de Koninklijke en het Haagse HVV. Dit jaar was het al weer de elfde keer dat deze teams met elkaar om de winst streden.

Het team van HFC was dit jaar opnieuw de sterkste en sloot een fabuleuze wedstrijd af met een uitslag van 9-0. Na de wedestrijd werden alle mannen en hun begeleiders gefêteerd op een heerlijke broodmaaltijd waar uiteraard de kroketten en frikadellen niet bij ontbraken.

Tijdens de maaltijd sprak jeugdvoorzitter Coen van de Heuvel het gezelschap met lovende woorden toe en meldde dat de onderlinge stand tussen de teams van HFC en HVV, die dus al elf jaar deze traditionele wedstrijd spelen, nu is gekomen op 6-5 in het voordeel van HFC. Omdat deze traditionele wedstrijd ook in de toekomst elk jaar zal worden gespeeld, besloot de jeugdvoorzitter om hier maar eens een speciale trofee voor te laten maken, een wisselbeker met grote oren waarop elk jaar de uitslagen zullen worden gedrukt. De beker siert heel 2020 de prijzenkast van HFC. Niet ondenkbaar natuurlijk dat de beker bij winst ooit in Den Haag terecht zal komen, maar als het aan de jeugd van HFC ligt zal men dat niet snel laten gebeuren. 

 

Jos de Jong      

Sport & Gezondheid/Hobby & Lifestyle

Sport Vrije tijd Lifestyle Gezondheid

07 april 2020

Categorieën Sport Vrije tijd Lifestyle Gezondheid op NLmagazine

Vitamines & Supplementen & Gewicht

Trombose

D Reizen

Drogisterij

Aanbevolen artikelen